Ми готові запропонувати Вам найкраще!
ЕКСПЕРТНА ОЦІНКА
(044) 233-09-03,  (096) 445-02-80,  ...показати всі контакти...     info@realexpert.ua
Меню
ГОЛОВНА ГОЛОВНА   КОНТАКТИ КОНТАКТИ



Вас може зацікавити:

Печі Булерьян: переваги та недоліки

Печь булерьян

Печі Булерьян були створені канадськими лісорубами. Їм потрібен був опалювальний прилад, що забезпечує теплом тривалий час та відповідає вимогам безпеки. З часом печі змінилися, стали більш комфортними у використанні і безпечними. Призначаються вони для опалення приватних будинків, промислових і виробничих цехів, приміщень.

Конструктивні особливості

Булерьян роблять з металу. В основі знаходяться вигнуті труби, які зварюють між собою. Проміжки закривають листовим залізом. Внутрішня частина представлена камерою згоряння, зовнішня – трубами, що функціонують в якості конвектора.

Внутрішня камера розділена перегородкою на первинну і вторинну. У першій йде процес топки, в другій відбувається догорання газів. Останнє можливо виключно в ситуації, коли язики полум’я доходять до місця установки інжекторів.

В основі лежить ефект природної конвекції. Усередині труб холодне повітря нагрівається, починає рухатися вгору. Усередині труби формується розряджена область. У неї потрапляє холодне повітря знизу. Поки піч гаряча, цей процес відбувається безперервно. У приміщення постійно надходить нагріте повітря.

Переваги та недоліки

До плюсів відносять:

  • Солідний об’єм топки. Це дає можливість застосовувати великі та товсті кряжі.
  • Тривале горіння. Печі можуть опалювати приміщення 12 годин і більше. Це актуально, коли приміщення має багато містків холоду, не утеплено, а температура нижча за 0 градусів.
  • Швидкий нагрів. Ефект забезпечується за рахунок конвекції. Через 20 хвилин можна відчути, як по кімнаті розходяться теплі повітряні маси.

Піч економічна, ККД доходить до 80%. Працювати вона може на дровах або на відходах деревообробки. Матеріали недорогі за ціною, у продажу є в потрібній кількості. Для добової роботи вистачить 2-3 закладок. Сам пристрій відноситься до безпечних, корпус не нагрівається вище 60 градусів, складно отримати опік. Конструкція створена так, щоб виключити потрапляння чадного газу в приміщення або стати джерелом пожежі.

Опалювальний виріб має регульовану потужність. Режим швидкого горіння актуальний для прогріву приміщення, повільного – для збереження потрібної температури протягом тривалого часу. Печі Булерьян використовують і для опалення суміжних приміщень. Для цього роблять розводку повітроводів.

Недоліків у опалювального приладу мало. При тривалому горінні порушується якість згоряння дров. Це призводить до формування сажі та креозоту, які рясно покривають внутрішні поверхні. Однак зараз в господарських і будівельних магазинах продається велика кількість різноманітних засобів у вигляді порошків або полімерів для природного видалення (згоряння) креозота і сажі.

Встановлення та використання

Піч легко встановити. Потрібна спеціальна підставка, щоб підняти піч над підлогою, вивести трубу димоходу. Експерти рекомендують для топки не використовувати дрібно колоті дрова. Підходять листяні сорти, проте хвойні краще не брати, адже вони містять велику кількість смол, що призведе до швидкого засмічення печі.

Можна знизити витрату сировини, якщо купувати сухі дрова, додавати продукти деревопереробки і своєчасно обслуговувати грубку. Спочатку укладають тріску для розпалювання, а зверху – дрова. Коли останні розгорілися до потрібних температур, грубку переводять в режим газогенерації. Не рекомендується постійно застосовувати звичайний режим горіння. Якщо відзначили збільшену витрату дров, це показує порушення умов експлуатації грубки.

Для Вас будуть корисними й інші наші статті схожої тематики:

ГОЛОВНА ГОЛОВНА   КОНТАКТИ КОНТАКТИ
Вас може зацікавити: