Фраппе – найсмачніший напій, який винайшов працівник компанії “Нестле”. Чоловік перемішав цукор, лід, воду і каву, в результаті чого напрочуд вийшов смачний напій. Фраппе можна готувати з молоком замість води.
Часто подається в гарячому вигляді, але це не обов’язкова умова. Він може не тільки зігрівати, а й освіжати в спеку. Можна додавати різні добавки на ваш розсуд: вершки, корицю, свіжі фрукти і багато іншого.
Однією зі складових охолодженої кави є лід. Для посилення смаку можна використовувати коньяк, шоколад, ром і багато іншого.
Цитрусовий освіжаючий напій
список інгредієнтів:
- 2 столові ложки цедри лимона;
- 2 столові ложки цукрового піску;
- пара кубиків льоду;
- чашка свіжозавареного напою;
- 1 часточка лимона.
Спосіб приготування
У ємність залити лимонну цедру, додати пудру, кубики льоду і кави зроблений в автоматичній кофемашині. Закрити ємність і добре потрясти. Перелити в чашку і насолоджуватися фруктовим смаком.
Охолоджений напій з бананом і морозивом
Перелік інгредієнтів:
- чашка свіжозавареної кави;
- банан – 1 шт;
- морозиво вершкове – 1 шт;
- кориця – на кінчику ножа;
- 1 чайна ложка тертого шоколаду.
Спосіб приготування
За допомогою блендера збивається кава і банан. Додати половину морозива і ще раз добре збити.
Перелити в стакан. Викласти морозиво, що залишилося, нарізати шматочками фрукти, посипати тертим шоколадом і корицею.
Прохолодний напій з солоною карамеллю
Перелік інгредієнтів:
- філіжанка свіжозвареної кави;
- 10 г карамельного соусу;
- трохи морської солі;
- пара кубиків льоду;
- збиті вершки.
Спосіб приготування
Переливається в банку з кришкою, що закручується. Додається карамельний соус, сіль і все добре перемішується.
Переливається в келих, прикрашається льодом і збитими вершками.
А як готують каву в інших країнах?
У кожній країні є свій фірмовий рецепт приготування охолодженого напою. Кавомани можуть влаштувати собі справжню подорож, пробуючи кожен день все нові й нові смаки.
Рецепт з Таїланду
за допомогою напою з Таїланду можна отримати неймовірний заряд бадьорості. Смак настільки оригінальний, що ви будете повертатися до нього знову і знову.
У каструлю заливається 100 мл вершків, додається 2 ст.ложки цукру і трохи меленого кардамону. Рідина вимикається, коли вершки злегка починають закипати. Накрити кришкою і залишити до охолодження. Після чого посипати рубаним мигдалем. Перед подачею додати згущене молоко. Прикрасити вершками.
Охолоджена кава по-англійськи
Шанувальників кави в Англії набагато більше, ніж чаю. Англійці, як і всі люди хочуть пробувати щось нове. Приємний смак морозива відмінно розбавляє гіркоту гіркуватого напою. Кава для напою готуватися гіркий. Охолодити, додати кульку морозива і тертого шоколаду.
Напій по-французьки
Від однієї тільки назви почало віяти Парижем. Зварити міцну каву, додати молоко і згущене молоко. Для смаку можна додати мигдальний лікер і кілька цілих кавових зерен. Після чого трохи заморозити в морозильній камері. Відмінний варіант для галасливої вечірки.
Охолоджений варіант підійде для спекотних літніх днів. У нього можна додати морозиво, корицю, кардамон, горішки, кокосову стружку і фруктові сиропи.
З ним приємно сумувати на самоті або провести романтичне побачення. Створити літній настрій можна за допомогою ягід аґрусу, малини черешні, вишні, полуниці. Охолоджена кава відмінно впорається зі спрагою і подарує гарний настрій.