Ми готові запропонувати Вам найкраще!
ЕКСПЕРТНА ОЦІНКА
(044) 233-09-03,  (096) 445-02-80,  ...показати всі контакти...     info@realexpert.ua
Меню
ГОЛОВНА ГОЛОВНА   КОНТАКТИ КОНТАКТИ



Як визначити вартість посуду

Оценка посуды


Професія оцінювача цікава тим, що постійно доводиться мати справу з найрізноманітнішими видами об’єктів. Так іноді нам доводиться виконувати оцінку специфічного майна ресторанів або столових чи кафе. А саме обладнання та посуду. І для того, щоб визначити вартість, наприклад, того ж посуду часто не достатньо просто зайти за посиланням на один з відомих сайтів та подивитись ціни. Адже навіть в спеціалізованих Інтернет-магазинах важко знайти адекватний об’єкт порівняння, не розуміючи, які взагалі існують види посуду.

Які бувають види посуду

З точки зору призначення посуд зазвичай поділяють на такі види:

  • Кухонний посуд. Основна функція цих предметів – приготування їжі. З найпоширеніших предметів кухонного посуду можна виділити сковорідки, каструлі, чайники. Також до такого виду посуду відносять і додаткові предмети, наприклад, ополоники, різноманітні лопатки тощо.
  • Столовий посуд. На відміну від кухонного такий тип посуду використовується не для приготування, а для подачі вже готових страв до столу. Найпоширенішими предметами цієї групи є, безумовно, тарілки та чашки. Сюди ж відносять столові прилади для вживання їжі: вилки, ложки й ножі.
  • Посуд для зберігання продуктів. Причому як сирих, так і вже готових до вживання. До цієї групи відносяться банки, контейнери та інші найрізноманітніші ємності.
  • Допоміжний посуд. Найрізноманітніші предмети, наприклад, серветниці, солянки та цукорниці, відра для льоду тощо.

Столовий посуд

Найбільш поширеним видом посуду, очевидно, є столовий. А найчисленнішими предметами, які до нього відносяться, є тарілки та чашки. Цікаво, що і перших, і других існує значно більша кількість різних видів, ніж багато хто це собі уявляє.

Тарілки зазвичай поділяють за розміром і призначенням на такі види:

  • Столові. Глибокі та дрібні, відповідно, для подачі перших і других страв.
  • Закусочні. Діаметром від 20 до 30 см.
  • Десертні. До 20 см, для подачі в тому числі фруктів.
  • Пиріжкові. Для хліба.
  • Рибні. Їх відрізняє подовжена форма тарілки.
  • Ікорні. Одні з найменших і пласких.
  • Яєчні. Мають спеціальні бортики для подачі яєчні.
  • Кокіль. За формою нагадують раковину, в ній зазвичай подають морепродукти.
  • Менажниці. Розділені на кілька відділень тарілки. Використовуються для одночасної подачі декількох страв, наприклад, гарніру з соусом.
  • Інші. Тарілки особливих форм.

Якщо ж говорити про чашки, то тут теж існує досить багато видів, про які ми часто навіть не замислюємося:

  • для чаю;
  • для кави;
  • для бульйону;
  • піали;
  • різноманітні кружки тощо.

Ще більше існує найрізноманітніших келихів, склянок і чарок. Так свій посуд використовується для подачі практично кожного з численних видів спиртних напоїв. При цьому форма в першу чергу пов’язана з особливостями дегустації того чи іншого напою, а вже тільки потім виконує декоративну функцію.



ГОЛОВНА ГОЛОВНА   КОНТАКТИ КОНТАКТИ