Ми готові запропонувати Вам найкраще!
ЕКСПЕРТНА ОЦІНКА
(044) 233-09-03,  (096) 445-02-80,  ...показати всі контакти...     info@realexpert.ua
Меню
ГОЛОВНА ГОЛОВНА   КОНТАКТИ КОНТАКТИ



Як вибрати чашку і кружку

Как выбрать чашку и кружку

Здавалося б, таке просте питання як вибір чашки, не повинне викликати особливих проблем. Однак і тут не все так просто, адже в процесі пошуку хорошої чашки можуть виникнути несподівані проблеми. Як правильно вибрати чашку або кружку – розповідаємо в цій статті.

Зовнішній вигляд і характерні відмінності

Чашкою прийнято називати напівсферичний посуд, у якого є ручка. З її допомогою чашку зручно брати. Основним призначення чашки є вживання гарячих напоїв, таких як чай або кава.

Кружка являє собою циліндричний посуд з аналогічною ручкою. З кружки або кухля можна пити як гарячі, так і прохолодні напої.

У набір кухлів або чашок найчастіше входить кілька виробів, зазвичай оформлених в одному стилі. Такі набори відмінно підходять як для великої родини, так і в якості прикраси.

Не так давно з’явилася ще один особливий різновид судин для рідини – термокружки. Такі пристосування можуть тривалий час зберігати вихідну температуру напою. Подібні переносні термоси, з яких можна пити прямо на ходу або під час роботи, стали вкрай популярними останнім часом. Термокружки можуть зберігати чай або каву гарячим взимку, а влітку відмінно підходять для зберігання прохолодних напоїв.

Термокружки зберігають вихідну температуру залитої рідини завдяки наявності декількох стінок, між якими знаходитися спеціальний склад або вакуум. Роблять такі вироби з пластику або нержавіючої сталі.

Чайна чашка
Чайна чашка
Кавова чашка
Кавова чашка
Кружка
Кружка
Термокружка
Термокружка

Об’єм і призначення

Об’єм чашки кожен вибирає для себе сам. Однак цей параметр безпосередньо залежить від призначення виробу. Існують кілька видів чашок.

З чайних чашок, обсяг яких зазвичай становить зазвичай від 200 до 250 мл, прийнято пити чай, каву або какао.

Кавові чашки призначені саме для кави. Найчастіше, обсяг таких чашок набагато менше, ніж чайних. Варто пам’ятати, що для різних видів кави використовуються чашки різного об’єму.

Бульйонні чашки призначені спеціально для перших страв. Нерідко такі вироби мають дві ручки. Обсяг найчастіше становить від 350 до 450 мл.

Існують також і кілька різновидів кухлів:

  • маленькі (до 250 мл);
  • середні (від 250 до 400 мл);
  • великі (від 500 мл і більше).

Термокружки можуть використовуватися як для зберігання різних напоїв, так і для супів, бульйонів і будь-якої іншої рідкої їжі. Стандартний об’єм становить від 150 до 800 мл.

Матеріал виготовлення

Фарфор (порцеляна) – самий елегантний і дорогий матеріал для чашок. Використовується при виготовленні якісних чашок відомих брендів. Характерною особливістю матеріалу є можливість відмінно зберігати тепло, при цьому практично не перегріваючись зовні. Завдяки цьому виріб дуже комфортно тримати. Даний матеріал прийнято вважати найкращим.

Фаянс – досить схожий на фарфор, але коштує набагато менше. Проте, фаянс це більш грубий матеріал, тому чашки з нього зазвичай дещо простіші за формою та грубіші.

Прекрасним альтернативним варіантом є кераміка. Матеріал добре тримає тепло, при цьому є міцним і довговічним. Однак мити кераміку складніше, тому для підтримки чистоти чашок доведеться докласти трохи більше зусиль.

Скло – це сучасний, міцний і невибагливий матеріал, який дозволяє милуватися кольором напою.

Найкраще, щоб чашка для кави була виготовлена з фаянсу або порцеляни. Це не тільки поліпшить смак напою, але і довше збереже його аромат і температуру.

Відмінним варіантом є склокераміка. За цим матеріалом легко доглядати, при цьому він вигідно поєднує основні переваги всіх перерахованих вище матеріалів.

Нерідко чашки для кави роблять з різного металу (нержавійки або срібла). Такі вироби вкрай стійкі до перепадів температурного режиму. Однак їх не можна ставити в мікрохвильовки. Крім цього такі чашки потрібно акуратно мити, інакше можуть виникнути подряпини, що вплине на зовнішній вигляд виробу. Чашки зі срібла виглядають вкрай ефектно, але коштують досить дорого, та й особливою практичністю не відрізняються.

Не потрібно використовувати чашки з пластмаси щодня. Це не тільки шкідливо, але і сильно впливає на смакові якості напоїв, особливо гарячих.

Підстаканники і кришки

Стандартний набір для чашки

У стандартний чайний або кавовий набір входить кілька незамінних атрибутів, які роблять споживання напоїв більш комфортним, включаючи:

  • Блюдце – найчастіше зроблено в одному стилі з чашкою і гармонійно доповнює її.
  • Підстаканники нерідко використовуються для виробів зі скла, дозволяючи комфортно тримати чашку з гарячим напоєм в руках.
  • Кришка – дозволяє довше зберегти тепло. Найбільш часто використовується з термокружками.

Корисні поради

Позбутися від розводів на порцелянових чашках можна за допомогою губки з содою, якої слід акуратно протирати виріб, щоб не пошкодити його. Якщо забруднення невелике, то чашки можна просто помити водою з невеликою кількістю оцту.

Для того, щоб посуд з порцеляни якомога довше зберігав свою білизну, його слід періодично занурювати в розчин соди або оцту.

Щоб зберегти температуру напою якомога довше, слід вибирати вузькі та високі чашки з товстими стінками.

Вас також зацікавлять наші статті на схожі теми:

ГОЛОВНА ГОЛОВНА   КОНТАКТИ КОНТАКТИ
Вас може зацікавити: