Останнім часом все частіше в будинках у людей стала з’являтися цікава кухонна техніка. Безумовно, окреме місце у всьому переліку займає гриль-барбекю.
У чому переваги електрогриля-барбекю?
Плюсів у нього безліч. По-перше, його можна використовувати в абсолютно різних приміщеннях, головне, з хорошою вентиляцією. Майже всі квартири зазвичай підходять під даний критерій. По-друге, даний пристрій відмінно регулює температуру і дуже швидко нагрівається, що дозволяє отримувати потрібну вам прожарювання і економить час приготування. По-третє, гриль вигідно відрізняється своєю мобільністю і безпекою. Він не має відкритого вогню, але дає їжі чудовий смак, що важливо для багатьох любителів «їжі з димком».
Так як же вибрати гідний електрогриль?
Почнемо з того, що такі пристрої діляться, як правило, на два типи:
- стаціонарні (більш габаритні і професійні прилади, які можуть бути вбудовані в кухню);
- мобільні (менш габаритні пристрої, їх без праці можна взяти з собою і встановити в іншому приміщенні).
В даних категоріях кожен з нас вирішує сам, до якої групи повинен належати його гриль. Це питання зручності, бюджету і переваг. Коли ви визначитеся з групою, перед вами постане нова дилема, адже існує ще одна класифікація гриля-барбекю. Вони бувають:
- відкритого типу (він має на увазі дуже контактну підготовку з людиною. Вам, як і на вулиці, буде необхідно перевертати шматочки їжі під час приготування і спостерігати за ними. Незважаючи на те, що така готування цікава, вона і створить більше диму в квартирі);
- закритого типу (у цього пристрою є відкидна кришка, що дозволяє приладу здійснювати обжарку відразу з двох сторін, з мінімальним вашим втручанням в процес. Звичайно, і диму тут буде куди менше).
Знайти свій тип легко. Якщо вам важлива не просто смачна їжа як результат, але і процес готування, то, безумовно, ваш гриль буде 1-го типу. Якщо ви за максимальне спрощення, то ваш варіант другий.
Близько 90% всіх споживачів віддають перевагу все ж мобільним електрогрилям закритого типу. Логічно, адже це ідеальний варіант для квартири, більш того, його завжди можна взяти з собою на вечірку до друзів.
І пройдемося по основних характеристиках такого роду приладів.
На що звернути увагу при виборі?
- Потужність (як і в інших приладах, чим вона вище, тим вище і продуктивність вашого пристрою. Існує думка, що хорошому грилю необхідна потужність в розмірі 1500-2000Вт).
- Матеріал поверхні (зазвичай це чавун або алюміній, хоча по суті важливо тут одне – наявність антипригарного покриття).
- Наявність ємності для збору жиру (це мабуть один з основних моментів для гриля будь-якого типу).
- Наявність індикатора нагріву, таймера приготування, функції автовідключення (досить корисні помічники в готуванні на грилі).
- Наявність режимів прожарювання (ви завжди отримаєте соковитий шматочок м’яса потрібної вам прожарювання).