Як замовити, наприклад, шоколад для вчителів на Перше вересня або на іншу урочисту подію, щоб потім не з’ясувалось, що він неякісний або зіпсований? За консультацією із цього питання ми звернулись до компанії Wander.Boutique. Шоколатьє цього виробника постійно розробляють свої або знаходять унікальні світові рецепти приготування шоколадних ласощів. «Фішкою» магазину є різноманітні набори-колекції під різноманітні свята або для привітання людини в залежності від її вподобань. Наприклад, для чоловіків або жінок, на весілля або на Великдень.
Навіть якісний шоколад відомого виробника може бути зіпсованим через порушення умов зберігання або технологічного процесу у конкретній партії. Розпізнати зіпсований шоколад не так-то просто. На що ж звернути увагу?
Органічна какао-плитка володіє яскравим смаком і ароматом та, на відміну від звичайного шоколаду, багата на вітаміни та мікроелементи. Справжній натуральний шоколад позитивно впливає на імунітет, покращує обмін речовин і піднімає настрій.
Сьогодні ми розглянемо, що в першу чергу слід побачити при виборі якісного натурального шоколаду.
І як же правильно вибрати органічний шоколад?
1. Зверніть увагу на склад
Какао-плитка повинна складатися тільки з натуральних інгредієнтів. Приготовлена на основі какао-масла і какао-порошку. Шоколад не містить консерванти, транс-жири, цукор та інші шкідливі добавки. Багато брендів замінюють масло какао на рослинне пальмова або інше масло, але дані продукти приховують безліч шкідливих речовин для здоров’я людини. Також може бути вказаний соєвий лецитин, він є натуральною добавкою і грає роль загусника. Даний інгредієнт нешкідливий в межах норми.
Наша порада: чим простіше і зрозуміліше склад, тим краще!
2. Смак і аромат
На смак шоколад повинен бути насиченим і злегка терпким. Якщо на мові залишається присмак технічного масла, то даний продукт містить пальмову олію. Справжній шоколад володіє яскравим ароматом какао-бобів.
У нашому магазині ви можете знайти різні смаки органічного шоколаду з фруктами, ягодами, горіхами і екстрактами. Вишуканий натуральний шоколад володіє цілою палітрою різноманітних смаків.
3. Зовнішній вигляд
По тому як виглядає шоколад можна визначити на скільки він натуральний і свіжий. Основні ознаки якісного шоколаду-рівна глянсова поверхня. Якщо плитка матова, то можливо, при виробництві використовувалося неякісну сировину. Або продукт піддався якимось зовнішнім впливам: підтанув або, навпаки, замерз.
Іноді, какао-плитка набуває матовість за рахунок вмісту різних ягід, горіхів або екстрактів. На розломі структура повинна бути однорідною, якщо це не пористий шоколад.
Якщо на зворотному боці шоколадної плитки є невеликі патьоки, то це добра ознака. Він говорить про те, що продукт був приготований за правильною технологією і в ньому немає соєвого лецитину.
Не забувайте, що завжди повинен бути баланс між смачним і корисним. Якщо ви відчуваєте щось незвичне або дискомфорт в процесі вживання шоколаду, то ви просто не знайшли свій улюблений вид натурального шоколаду.
Який же шоколад корисніше?
Білий, темний або молочний? Варто відзначити, що вміст какао-бобів в темному шоколаді не менше 55%, в класичному гіркому — від 50 і до 99%, а в молочному — менше 35%. Білий і молочний шоколад може містити коров’яче молоко, цукор та інші добавки, які шкідливі для здоров’я людини. Шоколад, приготований на основі рослинного молока і натуральних підсолоджувачів, стане прекрасною альтернативою шкідливим десертів.
Як і де зберігати?
Шоколад необхідно зберігати при температурі від 5 до 18 градусів, так какао-плитка збереже форму і ще довго буде мати яскравий насичений смак. У морозилці зберігати не рекомендується, так як зовнішній вигляд швидко змінюється, зникає аромат какао і з’являється білий наліт.
У нашому магазині представлені оригінальні види шоколаду, які зміцнюють роботу серця, нервової системи і травлення.
Який він – «справжній» шоколад?
Той шоколад, який ми звикли вживати в якості цукерок і плиток, має в своєму складі додаткові компоненти. А іноді виробники солодких подарунків використовують далеко не найкращий за якістю інгредієнт. Саме тому варто навчити відрізняти хороший продукт від того, який краще не вживати ні дорослому, ні тим більше дитині.
Як розпізнати підробку?
Найбільш поширеною проблемою у виробництві шоколадних виробів є заміна какао-масла або какао-бобів більш дешевими, а, отже, і менш якісними аналогами. Перш ніж купити продукцію необхідно звернути увагу на її склад. Якщо на упаковці написано, що шоколад виготовлений з какао-порошку, то краще утриматися від покупки. В даному товарі міститься не якісний продукт, а всього лише його макуха.
Також не варто довіряти продукції, на якій написано, що шоколад містить рослинні жири або масло, схоже за складом на оригінал. Ароматизатори також не вітаються у «справжньому» шоколаді. Якщо присутні подібні позначки, то перед вами підробка.
Яким повинен бути натуральний шоколад?
«Справжній» шоколад відрізняють за такими ознаками:
- За термінами зберігання. Він повинен зберігатися від 6 до 8 місяців. Якщо на упаковці ви побачите більш пізні терміни, то перед вами продукт, наповнений консервантами.
- За смаком. Ласощі, що містить натуральні компоненти, легко таїть у роті, і викликає приємні смакові відчуття. Якщо продукт необхідно довго жувати, то це свідчить про зміст добавок.
- По звуку. При розламуванні “справжнього” шоколаду чується характерний хрускіт, який не з’являється у фабричної підробки.
- За танення. Штучний шоколад неможливо повноцінно розтопити на водяній бані або приготувати гарячий напій, так як в процесі танення він згортається або прилипає до бортиків ємності. Підробку неможливо довести до одноманітної густої консистенції.
- По поверхні. Якщо ви купуєте ласощі без будь-яких обгорток, то необхідно оцінити його зовнішній вигляд. Поверхня повинна бути рівномірною, гладкою і блискучою. У виробному шоколаді спостерігається поява білого нальоту.
- За ціною. Звичайно ж, якісний шоколад не може коштувати дешево. Якщо ціна істотно занижена, то однозначно перед вами підробка.
Ось власне і всі основні ознаки, за якими можна розпізнати хороший якісний продукт. Піднімайте настрій справжнім кондитерським подарунком і насолоджуйтеся дивовижним смаком.